zaterdag 3 november 2018

Fujifilm x-t2Heey lieve volgers,

De nieuwe maand is weer begonnen en dat betekend tijd voor een nieuwe blog.
Vorige maand heb ik mijn volgers op insta laten stemmen tussen bruidsfotografie en mijn ervaringen met de x-t2. Omdat de stemmen dicht bij elkaar lagen heb ik beloofd om mijn ervaringen met de x-t2 ook te delen in de volgende blog. Dus zoals beloofd ga ik mijn ervaringen delen over de Fujifilm x-t2.

Zoals jullie weten werk ik 3 dagen in de week bij CameraTools en ben ik aan het werk voor mij zelf als Sharabande fotografie. Ik leer enorm veel bij CameraTools over alle technieken in de fotografie en de nieuwe ontwikkelingen die aan de gang zijn in mijn vak gebied. Zo kreeg ik ook de mogelijkheid om de x-t2 mee te mogen nemen.

De x-t2 is een hele andere camera dan mijn Nikon D750. Mijn Nikon is een spiegelreflex camera en de x-t2 is een systeem camera. Het grote verschil tussen deze 2 camera’s is dat de Nikon D750 een spiegel heeft en een systeem camera spiegel loos is. Het was dan ook even een omschakeling tijdens het fotograferen. Met een spiegelreflex camera kijk je via de spiegel door de camera heen en zie je hetzelfde als wat je ziet zonder camera. Als je dan een foto maakt moet je eerst kijken op het scherm van je camera hoe de foto er uiteindelijk uitziet en wat je er eventueel aan bij wilt stellen. Bij een systeem camera gaat dit net even wat anders. Doordat er geen spiegel in zit kijk je gelijk op de sensor. Hierdoor zie je gelijk door de zoeker hoe de foto gaat worden.

Dus stel jij kijkt door de zoeker van de systeemcamera en je hebt de sluitertijd te lang staan voor de hoeveelheid licht die er is. Dan zie jij al door de zoeker heen dat de foto er overbelicht uit gaat zien. Zo kun je dus voordat je daadwerkelijk de foto maakt de camera instellingen veranderen tot dat je het gewenste resultaat ziet door de zoeker en dan maak je de foto. Je zult zien dat de foto er net zo uitziet als dat je door de zoeker hebt gezien.
Dit is dus het grote verschil tussen een spiegelreflex en een systeemcamera.

Mijn ervaring is dan ook dat je heel anders gaat fotograferen en het duurt echt even voordat je hier aan gewend bent. Ook heeft de x-t2 in de camera ingebouwde filters. Zo kun je standaard in zwart wit fotograferen of met een sepia filter. Voor mensen die van Sepia filters houden is dit dus een aanrader.

De x-t2 is ook een stuk kleiner en compacter dan een spiegelreflex camera. Hierdoor kan je hem makkelijker mee nemen en is je apparatuur een stuk minder zwaar. Wat ook een voordeel is aan de x-t2 is de stabilisatie die in de camera zit. Deze stabilisatie maakt het makkelijker om met een langere sluitertijd uit de hand te fotograferen.

Zelf ben ik aan het wachten op de nieuwe systeemcamera van Nikon. Nikon is met 2 systeemcamera´s op markt gekomen. Namelijk met de Z7 en de Z6 systeemcamera´s. De Z6 is de camera waar ik op aan het wachten ben. Dit omdat deze qua specificaties het meest op mijn camera lijkt. Ik kan dan ook niet wachten om deze camera uit te mogen proberen.

Mijn conclusie over de x-t2 is dat het een leuke en goede camera is die je door zijn formaat zo overal mee naar toe kan nemen. Kwalitatief maakt de x-t2 goede foto’s en kan je van deze camera dus veel plezier hebben.

www.sharabande.nl
www.cameratools.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten